Empty Land, Promised Land, Forbidden Land

In Empty Land, Promised Land, Forbidden Land schetsen Hornstra en van Bruggen Abchazië vanuit het perspectief van vele Abchazen, van president tot schoolkind, in stad en platteland. Het is de eerste keer dat dit jonge land zo uitgebreid in woord en beeld wordt beschreven. 

 

Abchazië was ooit het vakantieparadijs voor de elite van de Sovjet-Unie. In de onafhankelijkheidsoorlog zijn vele hotels en sanatoria kapot geschoten. Het land is leeg – meer dan de helft van de bewoners voor 1992 is het land uitgevlucht – en straatarm. Maar steeds meer Russische investeerders en toeristen weten het land te vinden. Door de samenwerkingsverdragen die worden afgesloten heeft Rusland de grensbewaking en Ondertussen probeert Abchazië Turken van Kaukasische afkomst over te halen naar Abchazië te emigreren.

Rob Hornstra en Arnold van Bruggen vormen samen TheSochiProject.org en worden gezien als pioniers in crowdfunding. Steun van donateurs (nu 352) stelt hen in de gelegenheid enkele keren per jaar naar de Kaukasus af te reizen. Het vijfjarige documentaire project wil de veranderingen rond de Russische stad Sochi in kaart brengen, waar in 2014 de Olympische Winterspelen worden georganiseerd.

Empty Land, Promised Land, Forbidden Land is verkrijgbaar via www.thesochiproject.org en in de gespecialiseerde boekhandel.

 

IN DE MEDIA
01.01.2011
Volkskrant - Empty land, Promised land, Forbidden land.

Recensie in de Volkskrant van Empty land, Promised land, Forbidden land.

03.12.2010
Joerg Colberg -ELPLFL

Recensie op het blog van Joerg Colberg. 

28.11.2010
Andrew Phelps - ELPLFL

Recensie op het blog van Adrew Phelps. 

24.11.2010
ELPLFL - Dvaphoto
15.02.2011
ELPLFL - Taklama
09.01.2011
Best books 2010

ELPLFL werd gekozen tot een van de beste boeken van 2010.