On The Other Side of The Mountains

In augustus 2010 is 'On the Other Side of the Mountains' gepubliceerd, over een klein dorpje in Karatsjai Tsjerkessie, in de Russische Federatie. De publicatie is in het Engels en verkrijgbaar via thesochiproject.org. Eind januari 2011 is de publicatie bekroond met de Canon Award voor innovatieve journalistiek. 

Bestellen kan via de webshop van The Sochi Project

 

'On the Other Side of the Mountains' gaat over het kleine, onbetekende dorpje Krasni Vostok. Fotograaf Rob Hornstra en Arnold van Bruggen kwamen er langs op hun reizen door de Kaukasus voor The Sochi Project en vielen voor de dorpsnaam. Letterlijk betekent de dorpsnaam 'Het Rode Oosten'. Eigenlijk is er niet veel meer reden om het dorp te portretteren. Toch biedt de publicatie een prachtige doorsnede van het Russische plattelandsleven in de Noord-Kaukasus. Het vertelt over een dorp waar water en gas zeldzaam zijn, waar de politiek uit Moskou slechts beperkt doordringt. Het vertelt over gewone levens en de dromen en ambities van iedereen die we spraken. Terwijl aan de andere kant van de bergen veertig miljard dollar in de Spelen wordt geinvesteerd.


'On the Other Side of the Mountains' leest als een krant, maar met twee exemplaren kan een complete tentoonstelling worden opgebouwd van 6 x 1,2 meter. Deze tentoonstelling zal eind 2010 en begin 2011 Europa rondreizen in het kader van de European Month of Photography.